Ig'de takip ettiğiniz üzere Irmak 5 aylık oldu.
Doktorumuzla 4. Ayda ek gıdaya başlama kararı aldık,aldık ama ben işi baya bi yavastan aldım:)
Doktorumuzla 4. Ayda ek gıdaya başlama kararı aldık,aldık ama ben işi baya bi yavastan aldım:)
Neden mi?
Her yerde bangır bangır "ilk 6 ay sadece anne sütü" denirken, benim sütüm Irmaga yeterken,üstelik gelişimimiz de cok yolundayken hayatımıza neden bişeyi "ek"leyelim kiydi!
Irmağın ek gıdadan kastı buydu://
Baya arastırdım ama kimse de 4. Ayda ek gıdaya baslamanın bi sakıncasını bana söyleyemedi. Gerçekten hiç bir eksisi yoktu 4. Ayda geçişin. Sadece artıları vardı. O da bebeğin 6. Ayda başlaması gereken ek gıdalara daha cabuk uyum saglayacak olması ve yutmayı çiğnemeyi daha cabuk kavrayacak olmasıydı.
Ben de 6. Ayda işe başlamaya karar verince ek gıda işine giriştik.
4. Ayın ortalarında yoğurt vermeye başladım. 2 kaşıkla başlayıp 1 çay bardağına ulaşmıştık. Ben işi baya yavaştan aldım orası ayrı:) yogurdu bir ara öğün haline getirince elmaya başladık. Elmaya havuç eklendi, sonra armut ve üzüm denendi ve sonuc olarak meyve de bir ara öğünümüz olmuş oldu. Tek endişem onlarla karnı doyup emmek istemeyecek olmasıydı ki böyle bişe olmadı. Doktorumuzun dediği gibi "bunlar tamamen ara öğün,emzirmeye ara vermiyoruz aynen öğünlere devam, şu an yaptıgımız sadece oyun oynayarak yemeklere alıştırmak" oldu.
Ben burda şimdi şu kadar havuç,şu kadar elma demiyorum çünkü bence herkes kendi doktoruna danışıp onunla bu işe girişmeli. Biz şimdilik öğleden önce meyve,öğleden sonra yoğurt ara öğünü yapıyoruz. Emzirmede bir değişiklik yok,3 saat arayla devam. Bebeğin gelişimine göre o süre artık uzayabilirmiş ki ben bazen uzadıgını hissediyorum. Önümüzdeki hafta öğlen ana öğün olacak şekilde çorbaya başlamayı düşünüyorum. Ana öğün olacağından emmediği sütü de sağıp doooğru buzluğa
Yoğurdu soranlar için 2 günlük olacak şekilde evde kavanozda mayalıyorum. Sek'in günlük sütünü ısıtıp (parmagınızın dayanabilecegi sıcaklık) içine 1 tatlı kaşığı yogurdu ilave edip karıstırıyorum. Kavanozun ağzını kapatıp havluya sıkıca sarıyorum. 6 saat sonra açıp agzı açık bir şekilde buzdolabına koyuyorum. En az 6 saatte buzdolabında kalması gerekiyor. Irmak yemeden yarım saat önce de çıkartıp ılımasını bekliyorum;)
Meyveyi soranlar için, önce suyuyla başladığımızdan cam rende +tülbent olayı işi çözemedi. Ben de Toker bebeden Weewell in katı meyve sıkacağını aldım. Şimdi elma+havuç ya da armut+havuç bazen de üzüm +havuç yapıyoruz.
Burdaki püf noktası ben havuç lekelerini çıkaramıyorum:)o yüzden bi kaç önlük feda etmeniz gerekecek.
Ha ama "eh be sedacım,biz çıkarma yöntemini biliyoruz" derseniz de yazmaktan sizi asssla alıkoymam bilginize :)
Kıyafet postu soranlar,sıradaki post size gelicek söz:)
Sevgiler sevgiler
Sd
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder